Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Wij kunnen het financiële risico van het overlijden voor u verzekeren.

Een overlijden binnen het gezin is emotioneel moeilijk te verkroppen. Na de emotionele klap komt vaak ook nog de financiële klap. Het overlijden laat namelijk ook een financieel gat achter. Er valt namelijk vaak een inkomen weg. Dit is op te vangen of deels te compenseren met een overlijdensrisicoverzekering. Bij het kopen van een woning met een hypotheek, wordt de overlijdensrisicoverzekering door de geldverstrekker vaak ook verplicht gesteld.

Overlijdensrisicoverzekering verplicht voor huiseigenaren

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht gesteld. De verplichting geldt maar voor een klein deel van de hypotheekschuld. Toch is het vaak aan te raden om een groter deel van de schuld af te dekken met een verzekering. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat na uw overlijden uw nabestaanden niet noodgedwongen het huis moeten verkopen, omdat de hypotheeklasten niet op te brengen zijn.

Ook voor huurders is een overlijdensrisicoverzekering aan te raden

Voor huurders is een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht, maar zeker niet minder nuttig. Bij overlijden van één van de huurders ontstaat er een vergelijkbare situatie als bij huiseigenaren. De maandlasten zijn niet meer op te brengen. Verhuizen naar een goedkoper huis is vaak onvermijdbaar als er geen verzekering afgesloten is.

Eigenlijk kunt u niet zonder een overlijdensrisicoverzekering. Na het overlijden wilt u namelijk voorkomen dat de achterblijvers geldzorgen krijgen. Ook voor zakelijke toepassingen kan een overlijdensrisicoverzekering noodzakelijk zijn.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Bascule maakt graag voor u inzichtelijk wat slim is om te verzekeren. Een overlijdensrisicoverzekering is een onmisbaar onderdeel van een goed financieel plan.