Welke zorgverzekering is voor u de beste keuze?

Het kiezen van een zorgverzekering is maatwerk. Wij helpen u graag!

De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering met eventueel een aanvullende verzekering. Er is dermate veel keuze dat u eenvoudig de verkeerde zorgverzekering kiest. Door te blijven zitten waar u nu verzekerd bent, betaalt u vaak onzinnig teveel. Graag willen wij de keuzemogelijkheden voor u ophelderen.

 

Heeft u voldoende aan de basisverzekering?

De meest noodzakelijke zorg wordt betaald uit de basisverzekering. Dat wil nog niet zeggen dat u genoegen kunt nemen met alleen maar de basisverzekering. Medicijnen, de huisarts en medische behandelingen in het ziekenhuis worden betaald vanuit de basisverzekering. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie, orthodontie en tandartskosten heeft u een aanvullende zorgverzekering nodig. Maar helaas is dat niet het volledige verhaal. Er kan bijvoorbeeld een eigen bijdrage gelden voor bepaalde medicijnen. Een zorgverzekering is dus een kwestie van de verzekeringen vergelijken en de meest geschikte zorgverzekering kiezen.

Wanneer kan ik overstappen naar een andere zorgverzekering?

Dat kan per 1 januari. Om over te stappen heeft u tot 1 januari de tijd om de huidige zorgverzekering op te zeggen. Vervolgens heeft u tot 1 februari de tijd voor het kiezen van een andere zorgverzekering. De gekozen verzekering gaat in met terugwerkende kracht per 1 januari. In uitzonderingsgevallen kunt u gedurende het jaar overstappen. Jongeren die 18 jaar worden, kiezen met ingang van de nieuwe maand na de verjaardag voor een eigen zorgverzekering.

 

Waar op letten bij het overstappen?

Er zijn teveel keuzemogelijkheden om zomaar naar een willekeurige verzekeraar over te stappen. De polisvoorwaarden zijn ondoorgrondelijk als u geen ervaring heeft met het vergelijken van zorgverzekeringen. Bascule kan u daarbij helpen. De kwaliteit van de zorgverzekering is volledig afhankelijk van welke zorg u volgend jaar nodig heeft. Dat kunt u natuurlijk niet precies weten, maar u kunt wel inschatten welke zorg u in ieder geval nodig gaat hebben.

Overstappen is niet eng. Wij kunnen samen met u bepalen wat de mogelijkheden zijn. Als u nu de beste zorgverzekering heeft tegen de scherpste premie, vertellen wij u dat ook.

 

Bascule behartigt uw belangen tegenover de verzekeraar en de schade-experts van de verzekeraar. Bij schade laten wij zien waarom u voor Bascule hebt gekozen.

Neem direct vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.