Waarom een reisverzekering?

Krijg hulp en financiële ondersteuning als uw vakantie toch anders verloopt

Een onbezorgde vakantie bent u wel aan toe. Met een goede voorbereiding voorkomt u dat u belangrijke spullen of documenten vergeet. Toch heeft u niet alles onder controle. Wat als u tijdens uw vakantie wordt bestolen of u moet met spoed weer naar huis in verband met omstandigheden? In dat geval bent u blij met een reisverzekering waar u op terug kunt vallen.

Bij een reisverzekering wordt vaak gedacht aan het verzekeren van de bagage, maar dat is maar een klein deel van de dekking. Grotere financiële gevaren liggen ook op de loer. Wat dacht u van een opname in het ziekenhuis gedurende de vakantie. Mogelijk worden de volledige kosten niet uitgekeerd door uw Nederlandse zorgverzekeraar? U kunt ook eerder naar huis moeten door bijvoorbeeld familieomstandigheden. Met de juiste reisverzekering zijn deze financiële risico’s ingedekt.

Welke dekking wenst u?

De ene reisverzekering is de andere niet. Een reisverzekering kunt u zo goed mogelijk afstemmen op de vakantie. Voor wintersport is een andere dekking wenselijk in vergelijking met een zomervakantie. Ook kan het verschil maken wat u tijdens uw vakantie gaat doen. Gaat u voor een strandvakantie of juist voor een sportieve vakantie inclusief bepaalde gevaarlijke sporten zoals paragliding? Dit maakt de reisverzekering een adviesproduct.

Kiezen voor een eenmalige of een doorlopende reisverzekering?

Wist u dat een doorlopende reisverzekering al uit kan bij een vakantie van twee weken? Het voordeel van de doorlopende reisverzekering is dat weekendjes weg ook verzekerd zijn.  Toch is het wel zaak om voorafgaand aan de vakantie de reisverzekering nog even tegen het licht te houden. U wilt namelijk voorkomen dat u tijdens de zomervakantie nog extra betaalt voor een wintersportdekking.

Bascule helpt u graag met het kiezen van een reisverzekering op maat. U krijgt een alarmnummer waarmee u tijdens de vakantie contact kunt opnemen. Ook als het geen noodsituatie is, maar als u advies wenst van een Nederlands sprekende medewerker van de alarmcentrale.