Welke motorverzekering is de beste keuze?

Kies de motorverzekering met de ruimste dekking met een klein prijskaartje.

Bij het afsluiten van een motorverzekering kunt u kiezen tussen drie verzekeringsvormen. De verschillen in premie per verzekeraar zijn groot, maar bij schade zijn de verschillen in dekking van doorslaggevend belang. Welke motorverzekering kiest u voor uw motor?

WA motorverzekering

De WA motorverzekering is de meest beperkte dekking. De premie voor deze verzekering is laag, maar bij schade is de uitkering ook maar beperkt. De verzekeraar keert namelijk uitsluitend de schade van de tegenpartij uit. In het geval de tegenpartij aansprakelijk is voor uw schade, kan de verzekeraar van de tegenpartij hiervoor aangesproken worden. Voor het verhalen van de schade kunt u aanvullend kiezen voor de verhaalsrechtsbijstand.

 

WA beperkt casco motorverzekering

In vergelijking met de WA verzekering biedt deze verzekeringsvorm een iets ruimere dekking. Naast schade door aansprakelijkheid aan de tegenpartij, keert de verzekeraar ook uw schade uit door bepaalde schadeoorzaken. Het gaat hierbij onder andere om de volgende schadeoorzaken:

  • Storm- en hagelschade;
  • Diefstal;
  • Aanrijding met loslopende dieren.

Vooral de dekking tegen diefstal is een belangrijke toevoeging ten opzichte van de WA motorverzekering. Verzekeraars eisen wel een zekere mate van beveiliging in de vorm van sloten.

WA casco motorverzekering

De meest uitgebreide dekking biedt de WA casco. Naast de dekkingen in de twee beperktere verzekeringsvormen, biedt deze verzekering ook dekking tegen schade door een ongeval of vandalisme aan uw motor. Indien de aansprakelijkheid voor een ongeval bij de tegenpartij ligt, keert uw verzekeraar uw schade uit en verhaalt het schadebedrag vervolgens op de tegenpartij.

Welke motorverzekering is de beste keuze?

De WA casco is de meest uitgebreide motorverzekering, maar dat maakt het nog niet de beste keuze. De premie moet wel in verhouding staan tot de dekking. U betaalt geen premie van een paar honderd euro voor een motor die nog geen duizend euro waard is.

 

Wilt u persoonlijk advies? Neem direct vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.