Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

De inboedelverzekering beschermt uw bezittingen tegen beschadiging en diefstal.

Wat gaat het u kosten om uw inboedel volledig te vervangen? Dan hebben we het niet alleen over een bankstel en tafels en stoelen, maar echt alles. Als u alles bij elkaar optelt komt u waarschijnlijk hoger uit dan u vooraf had verwacht. U staat er namelijk niet bij stil, maar na een brand alle inboedel nieuw kopen loopt in de tienduizenden euro’s.

Voor het verzekeren van de inboedel kunt u zelf een inschatting maken van de waarde van uw inboedel. Samen met u kunnen wij het ook voor u inschatten met een zogenaamde inboedelwaardemeter. Aan de hand van een aantal vragen wordt afhankelijk van uw leeftijd en de gezinssamenstelling een waarde ingeschat. Andere verzekeraars werken weer anders. Zij noemen geen verzekerde bedragen, maar geven aan dat u niet onderverzekerd kunt zijn. In dat geval hoeft het verzekerd bedrag niet vastgesteld of ingeschat worden.

 

Wanneer keert de inboedelverzekering uit?

De standaard inboedelverzekering biedt een ruime dekking. De verzekering wordt ook wel een brandverzekering genoemd, maar de dekking is veel ruimer. Naast dekking tegen schade door storm, diefstal en blikseminslag, biedt de verzekering ook dekking tegen minder voor de hand liggende schadeoorzaken. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Schade aan de inhoud van de vriezer of koelkast bij stroomuitval voor een langere periode;
  • Schade aan de tuin.

Niet te ruim of te beperkt verzekeren

Veel inboedelverzekeringen die al langere tijd lopen, zijn niet meer goed afgestemd op de werkelijke situatie. Het verzekerd bedrag is bijvoorbeeld te laag of u heeft kostbaarheden in de inboedelverzekering bijverzekerd die u al niet meer in uw bezit heeft. Een inboedelverzekering heeft periodiek aandacht nodig. Bascule kan u helpen met het verzekeren van uw inboedel. Wij gaan voor de laagste prijs, waarbij wij de kwaliteit van de dekking niet uit het oog verliezen.

Bascule behartigt uw belangen tegenover de verzekeraar en de schade-experts van de verzekeraar. Bij schade laten wij zien waarom u voor Bascule hebt gekozen.

Neem direct vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heeft u ook al een Opstalverzekering en een Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren? Dit zijn naast de inboedelverzekering ook noodzakelijke verzekeringen.