Wanneer een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past het beste bij u? Wij adviseren u graag!

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering keert periodiek een bedrag uit als u door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. Het kan gaan om een tijdelijke aandoening of een tijdelijk gebrek, maar het kan ook blijvend zijn. Bij blijvende arbeidsongeschiktheid keert de verzekeraar uit tot de einddatum van de polis of in ieder geval tot maximaal de pensioenleeftijd.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt vaak afgesloten door zelfstandige ondernemers. Zij hebben namelijk geen recht op de arbeidsongeschiktheidsuitkering uit ons sociaal stelsel, de WIA. Werknemers hebben onder voorwaarden wel recht op een WIA-uitkering, maar ook zij kunnen aanvullend een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. De WIA kent namelijk de nodige beperkingen.

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering past het beste bij u?

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is bij uitstek een adviesproduct.  De juiste verzekering is onder andere afhankelijk van uw:

  • Beroep;
  • Jaarinkomen;
  • Leeftijd.

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur?

Ten onrechte wordt er vaak vanuit gegaan dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering een te dure verzekering is. De verzekering is er in verschillende vormen en maten. Door het vergelijken van verschillende verzekeraars kunt u de maandlasten flink drukken.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering waar in ieder geval zelfstandige ondernemers niet zonder kunnen. Stel u bent nu 35 jaar oud. Door een ongeval of ziekte kunt u van de ene op de andere dag arbeidsongeschikt raken. Waar krijgt u dan uw inkomen vandaan de komende tientallen jaren? De kans dat het u overkomt is klein, maar als het gebeurt zijn de gevolgen niet te overzien.

Samen met u kunnen wij bepalen waar de arbeidsongeschiktheidsverzekering aan moet voldoen en welke verzekering het beste bij u past. Wij vergelijken diverse verzekeraars met elkaar. Op deze manier krijgt u de beste arbeidsongeschiktheidsverzekering tegen de laagste premie.

Bascule behartigt uw belangen tegenover de verzekeraar en de schade-experts van de verzekeraar. Bij schade laten wij zien waarom u voor Bascule hebt gekozen.

Neem direct vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.