Wat is het nut van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren?

Door een klein foutje kunt u forse schade aanrichten aan anderen. Dit is te verzekeren

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (afgekort AVP) kunt u niet zonder. Bij schade aan anderen kunt u aansprakelijk gesteld worden. U stoot bijvoorbeeld per ongeluk de televisie van de buren van een kastje af. De schade kan gemakkelijk in de honderden euro’s lopen. De buren kunnen u hiervoor aansprakelijk stellen. De financiële schade loopt verder op als u bijvoorbeeld aansprakelijk bent voor invaliditeit van iemand anders. De schade kan in dat geval in de honderdduizenden euro’s lopen, of zelfs nog meer.

U sluit de AVP af voor uzelf en uw gezin. Zelfs uw huisdieren zijn onder voorwaarden meeverzekerd. De kans op een grote schade is klein, daarom brengen verzekeraars ook maar een lage premie in rekening voor de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

Wanneer keert de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit?

Indien u aansprakelijk wordt gesteld voor schade, kunt u deze claim doorsturen naar de verzekeraar. De dekking is zeer ruim wat betreft de schadesituaties die uitgekeerd worden en de hoogte van het verzekerd bedrag. De hoogte van het verzekerd bedrag kan verschillen per verzekeraar. Vaak gaat het om een bedrag van €1,25 miljoen. U zou een hoge premie verwachten voor deze verzekering, maar dat valt erg mee.

Wat is niet meeverzekerd in de AVP?

De dekking is ruim, maar er zijn natuurlijk ook uitsluitingen. Het gaat om een aantal voor de hand liggende schadeoorzaken. Een aantal belangrijke uitsluitingen zijn:

  • Schade veroorzaakt met motorrijtuigen;
  • Schade met opzet veroorzaakt (voor kinderen kan ook opzet meeverzekerd zijn);
  • Schade aan bezittingen van een inwonend gezinslid.

Naast de AVP raden wij u ook aan om te kiezen voor de Opstalverzekering en de Inboedelverzekering. Deze drie verzekeringen kunnen wij voor u samenvoegen in een voordelig pakket met een hoge korting.

Bascule behartigt uw belangen tegenover de verzekeraar en de schade-experts van de verzekeraar. Bij schade laten wij zien waarom u voor Bascule hebt gekozen.

Neem direct vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.